Diéta és állateledel

Hogyan táplálandó a tengerimalac?

Tengerimalac etetésekor tudnunk kell, hogy a rágcsáló kizárólag növényi eredetű tápanyagot eszik. Szénával és növényekkel is etethető. Nem fogja megvetni a fűszernövényeket, zöldségeket és gyümölcsöket sem. A tengerimalacok étrendjében különösen fontosak a rostok.

Széna, fűszernövények és zöldségek

A széna jelenti a tengerimalacok étrendjének alapját, mivel ún. ballasztanyagokban gazdag. Figyelni kell azonban arra, hogy a széna ne csak tiszta, de száraz is legyen. A zöldségek szintén rostokban gazdagok, ezért ezeknek is jelentős szerepet kell betölteniük a tengerimalacok étrendjében. Kivételesen fontos a lucerna. Nagy előnye, hogy kisállat kereskedésekben könnyen megvásárolható.

Tengerimalac - táplálás

A tengerimalacok szívesen fogyasztanak fűszernövényeket, például bazsalikomot, kaprot, majoránnát, mályvát, mentát, citromfüvet, csalánt és lóherét is. A fűszernövények önállóan is összegyűjthetők, de természetesen kisállat kereskedésekben is megvásárolhatók.

Egészséges táplálkozás tengerimalacok

zöldségek és gyümölcsök

Az étrendet elsősorban azért érdemes zöldségekkel és gyümölcsökkel kiegészíteni, mivel számos tápanyagot biztosítanak. A leggyakrabban káposzta és répa kerül felszolgálásra, azonban almával, brokkolival és dinnyével is etethető a rágcsáló.

Késztermékek kisállat kereskedésből

Az állatkereskedések figyelembe veszik a tengerimalac tulajok által jelzett igényeket, így sok, tengerimalacnak szánt termék található meg a kínálatukban. A legolcsóbb termékek a gabonafélék, a drágábbak pedig tápanyagokban jóval gazdagabbak.

Beaphar – tengerimalac eledel

A Beaphar Nature egy olyan megoldást kínál, mely a lehető legjobban kielégíti azon tengerimalac tulajok igényeit, akik a lehető legjobban utánozni szeretnék a természetes étrendet. Az ilyen étrend rostokban gazdag, azonban nem tartalmaz nagy mennyiségben keményítőt. Keményítőt a réti komócsin biztosít - egy olyan növény, mely tápanyagokban gazdag, Kanadából származik és egyenesen Hollandiába szállítják, ahol az eledel készül.

Az eledel összetételét tanulmányozva észrevehetjük, hogy több mint 30 féle, napon szárított fű és fűszernövény található meg benne.