Diéta és állateledel

Mi alapján határozzam meg a nagyobb kutyafajták fiatal kutyáinak szánt eledelt?

A rendetlen kiskutya felügyelése nagy kihívás lehet, mely türelmet és sok áldozatot igényel. Fontos szem előtt tartani, hogy négylábú barátunk megfelelő és egészséges fejlődése szempontjából kulcsfontosságú a megfelelő táplálás. Érdemes tudni, hogy a nagy és kicsi méretű kutyafajták fiatal kutyái eltérő táplálkozási igényekkel rendelkeznek.

Eledel nagyméretű kutyafajták fiatal egyedei számára

A nagyméretű kutyafajtához tartozó kutyák a testtömegük és felépítésük miatt bizonyos kockázatos egészségügyi tényezőknek vannak kitéve. Felmérhetetlenül fontos, hogy már a kezdetektől odafigyeljünk kiskutyánk egészségére, mivel az esetleges hibák idősebb korban komoly problémákat jelenthetnek. A nagyméretű kutyafajták képviselői körében leggyakrabban fellépő betegségek közé tartoznak az ízületi problémák,  elsősorban a diszplázia és a csípő egyéb rendellenességei. Fontos tudni, hogy a csípőizületi diszplázia öröklődik, így fajtiszta kutyust vásárolva mindig meg kell győződni arról, hogy meghízható, elismert állattenyésztővel van dolgunk.

Milyen eledelt válasszak nagyméretű kutyafajták fiatal egyedei számára?

Kiskutyák etetésekor nagyon fontos szerepet játszik a megfelelő és jó minőségű állateledel kiválasztása, mely fedezni fogja a teljes vitamin és ásványianyag-szükségletet. A piacon több speciális, neves cég által előkészített tápanyag is megtalálható, melyet nagy kutyafajták fiatal egyedeinek szánnak. Talán érdemes utánanézni a mostanában egyre népszerűbb BARF táplálási módnak is, melynek lényege nyers hús, zöldség és csont felszolgálása.

BARF táplálkozás

Érdemes emlékezni arra is, hogy az étkezést követő fizikai erőfeszítés és intenzív mozgás többek között gyomorcsavart okozhat, így azt érdemes elkerülni. A kutya étrendjének plusz vitaminokkal vagy más adalékokkal való kiegészítését minden esetben állatorvossal kell konzultálni, mivel a túladagolás ugyanolyan veszélyes lehet barátunkra nézve, mint a hiány.

A legjobb eledel nagyméretű kutyafajták fiatal egyedei számára

Kutyusunk első hetektől történő megfelelő táplálása helyes fejlődést és az egészséges, hosszú élet nagyobb valószínűségét biztosítja. A nem megfelelő odafigyelés vagy túlsúly fejlődési rendellenességekhez, angolkórhoz és sok más betegséghez vezethet. Ugyanennyire fontos a fizikai fejlődés felügyelése is.