Kutyák és macskák

A kutya az ember legjobb barátja

Sokan az életük egy bizonyos szakaszában elgondolkodnak azon, hogy kiegészítsék-e családjukat egy négylábú baráttal. Annak ellenére, hogy a kutya fenntartása szempontjából elméletben minden feltételt teljesítenek, gyakran kétkednek. Kevesen tudják, milyen jelentős hatással van minden ember életére egy ennyire odaadó barát, mind fizikai, mind szellemi szempontból.

KUTYA - az ember legjobb barátja

Az emberek nagy része már befogadott vagy szeretne befogadni kutyát. Különböző állatfajok már ősidők óta az emberek társai voltak. Nekik köszönhetjük, hogy egy fárasztó nap után ha rájuk gondolunk egyből elmosolyodunk és igazi nyugalom áraszt el bennünket. A mindennapos játék lehetővé teszi, hogy kipihenjünk magunkat a másnap kihívásai előtt. A tulajdonosok fizikai állapotára is jó hatással van, különösen ha kis barátunk szereti a hosszú sétákat. A mentális egyensúlyt is jelentősen befolyásolják.

Pozitív hatás és szellemi épség

Senkinek nem kell eszébe juttatni azt a mondást, miszerint a kutya az ember legjobb barátja. Nem légből kapott dologról van szó, mivel még a tudósok is bebizonyították kutatásaik során, hogy egy négylábú barát nagyon pozitív hatással van a tulajdonosaira. Érdekes, hogy nem csak fizikailag, hanem elsősorban szellemileg.

négylábú barát

KUTYA - az ember leghűbb barátja

Az ember természeténél fogva társadalmi lény. Ma, amikor sokan a karrierük után hajszolnak, nehéz igaz barátot találni. A kutya képes betölteni ezt az űrt és azt is el tudja érni, hogy már senki se érezze magát egyedül. Nem lényegtelen a fizikai kapcsolat sem a kutyával, mely leggyakrabban simogatással kerül kifejezésre. Ez egyfajta biztonságérzetet ad, nyugtató hatású és javítja a hangulatot.

KUTYA - terapeuta és a család barátja

A tudósok bebizonyították, hogy a kutyának köszönhetően az ember nyugodtabbá válik, a felelősségvállalás és a kutya kezelésének megtanulása pedig pozitív hatással van az érzelmekre. A legjobb, ha már gyerekkor óta kapcsolata van valakinek egy kutyával, mivel ez jelentősen megkönnyíti a felnőtt életet.

Érdekesség

Kutatások során bebizonyításra került, hogy az ember és a kutya agya nagyon hasonlóan reagál különböző érzelmekre.