Kutyák és macskák

Milyen macskaalom dobozt válasszak?

A piacon kapható macskaalom dobozok választéka jóval nagyobb, mint gondolnánk. A boltokban különböző méretű és különböző anyagokból készült macskaalom dobozok kaphatók. Ettől függetlenül mindegyik típus rendeltetése ugyanaz. Azt kell elérniük, hogy a macska csak egy, arra kijelölt helyen intézze el dolgát.

Nyitott macskaalom doboz

A nyitott macskaalom dobozok a legnépszerűbbek és ezeket választják a leggyakrabban. Többek között az alacsony árnak köszönhetően. Ezen kívül nagyon könnyen tisztíthatók. A macskák valószínűleg ezt a típusú almot szeretik a legjobban és általában szívesen használják. A kialakításnak köszönhetően a macskák könnyen bejutnak, ami kiscicák esetében nagyon fontos lehet. A választék olyannyira széles, hogy mindig találunk valami számunkra érdekes formát.

Zárt macskaalom doboz

A zárt macskaalom dobozoknak is sok előnye van. Mindenekelőtt nem okoz problémát a szétszóródó macskaalom. A zárt kialakítás hatékonyan megakadályozza a macskaalom-tálcából érkező szagokat. Több típus esetében plusz kiegészítő is kérhető, mely elszívja a szagokat. Némelyik szénszűrővel vagy akár speciális ventilátorral rendelkezik, minek köszönhetően az emberekre nézve ezek a legkényelmesebbek. A zárt macskaalom doboz általában az oldalsó falon vagy a szerkezet tetején elhelyezett ajtón keresztül lehet bejutni.

A macska küvetták típusai

Macskaalom doboz dupla fenékkel

A dupla fenekes macskaalom dobozok nem annyira ismertek, de nagyon pratikusak. Az egyik fenék, melyre a macska elvégzi a dolgát, speciális nyílásokkal van ellátva. A szennyeződések ezeken a nyílásokon át leesnek, ami megkönnyíti a takarítást. Elegendő a második feneket kivenni és kiüríteni. Azzal kell csak számolni, hogy az alom elzárhatja a nyílásokat, ami megnehezíti a takarítást.

Macskaalom doboz - hogyan tisztítsuk

A macskaalom dobozon kívül érdemes néhány hasznos kiegészítőt is megvásárolni, melyek jelentősen megkönnyíthetik a tisztaság fenntartását. A legfontosabb eszköz természetesen a lapát, mellyel a macskaalom dobozban megtalálható összes szennyeződést eltávolíthatjuk. Érdemes egy jól záró dobozt is beszerezni, melyben az összegyűjtött szennyeződések tárolhatók.