Akvarisztika

Akváriumhalak, példák

A piacon jelenleg sok akváriumhal fajta kapható. A kezdők fordítsanak egy kis időt a halfajták megismerésére azelőtt, hogy a számukra megfelelő halfajtát kiválasztják.

Lejjebb bemutatjuk a legnépszerűbb akváriumhalak némelyikét:

Akváriumhalak: dánió

Ennek a halnak az elvárásai picit magasabbak, mint az előzőké. Megfelelő mennyiségű teret kell biztosítani neki. Rengetegen kedvelik, bár néhány akvarista szerint picit unalmasak. Tény, hogy a dánió tud agresszív is lenni, ezért óvatosan kell eljárni amikor más halfajtákkal teli akváriumba helyezzük.

Akváriumhalak: kolibrihal

Mindegyik akvárium nagyszerű dísze. A kolibrihal közvetlenül a víz felszíne alatt él. Nem túl igényes, elegendő a területéről eltávolítani a fölösleges növényzetet.

Akváriumhalak

Akváriumhalak: neonhalak

Kivételes élettartam jellemzi - némelyik egyed akár 10 évig él. A neonhalak kicsit agresszívek lehetnek egymással szemben, különösen ha hímekről van szó. Más halfajtáktól azonban picit félnek. Nem lehet őket pl. torokátum harcsával egy akváriumba helyezni, mivel neonhalakkal táplálkoznak. A fekete neonhal gyönyörűen néz ki. Meglehetősen nyugodt hal, mely általában nem kerül konfliktusba más halfajtákkal.

Akváriumhalak: vitorláshal

Az egyik legnépszerűbb akváriumhal. Egyedi és nagyon jellegzetes megjelenésű. Jobban illenek akváriumba, mint némelyik másik halfajta - egy idő után képesek felismerni gazdájuk arcát.

Akváriumhalak: guppi, páva

Ezek az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban választott akváriumhalak. A tenyésztésük nem okoz túl sok problémát és minden kezdő akvaristának sok örömöt biztosítanak. Lakótér szempontjából sincsenek túl nagy igényeik. Az egyetlen nehézség, amellyel találkozhat, az a nőstények szülés utáni egészségügyi problémája - emlékezni kell arra is, hogy ez a halfaj nagyon termékeny. A hímek ebben a tekintetben kevésbé nehézkesek és kevésbé problémásak. Guppit vásárolva egyből ki kell találni, hogy mit fogunk kezdeni a sok kishallal.