Állat útmutató

Macska fésű

A macskák mindig is arról voltak híresek, hogy szeretik a személyes higiénia rendszeres és alapos felügyeletét. Emiatt egyesek úgy vélik, hogy négylábú barátaink képesek megfelelően ellátni bundájukat. A valóságban azonban úgy tűnik, hogy a macskáknak egy kis emberi segítségre van ehhez szükségük. Különösen fontos a fésülés. Nemcsak segít megtartani az egészséges és szép szőrzetet, de általában nagy örömet is okoz állatunknak.

Miért érdemes fésülni macskánkat?

A macskaprém rendszeres fésülése lehetővé teszi a szennyeződések, lehámlott bőr és sérült szőrszálak eltávolítását. Továbbá, ennek köszönhetően nem alakulnak ki gubancok a macska szőrzetében. Másrészről a macskák nagy része tényleg imádja ha fésülik. A látszat ellenére barátaink nem félnek a fésűtől, nem úgy, mint a víztől. Ha a kefélés megfelelően van végrehajtva, minden bizonnyal egy olyan kezelés lehet, mely barátaink kellemes dorombolását fogja okozni.

A legjobb macska kefe

Jelenleg a boltok nagyon nagy kefe és fésű választékkal rendelkeznek, melyek általában jelentősen eltérnek egymástól. Miért nem szabad mindegyik macskát ugyanazzal a fésűvel fésülni? Az állatok különböző hosszúságú és típusú bundával rendelkeznek, ezért az ápolásukra felhasznált fésűnek a lehető legjobban kell illeni a mi macskánkhoz.

Macska fésű

Macska fésű rövid szőrzetre

A rövid szőrzettel rendelkező macskák gazdái válasszanak speciális, gumiból készült kesztyűt. A beépített apró fogaknak köszönhetően nagyon egyszerűen eltávolíthatók a macska szőrzetéből a különböző típusú szennyeződések, lehámlott bőrdarabok és elhalt szőrszálak.

Macska fésű hosszú szőrzetre

Ebben az esetben érdemes egy jó minőségű, fémből készült fésűbe befektetni. Ennek köszönhetően a hosszúszőrű macskák bundája gubancmentes lesz. A legjobb kétoldalas fésűt választani, melynek fogazatkiosztása különbözik.  Az összegubancolódott szőrzetet széles kiosztású fogazattal érdemes kifésülni. A sűrű fogazat pedig az egész bunda fésüléséhez tökéletes.