Állat útmutató

Mit szeretnek enni a hörcsögök és hogyan kell őket megfelelően etetni?

Sok ember, aki hörcsögöt szeretne venni, pont azon gondolkodik, hogy valójában mit is esznek ezek az állatok. Sok különböző élelmiszerrel táplálkoznak, többek között zöldségekkel, gyümölcsökkel és gabonafélékkel. Ezen kívül jelenleg sok, hörcsögöknek szánt finomság is vásárolható.

Mivel tápláljam hörcsögömet?

Emlékeznünk kell arra, hogy a gabonamagok a hörcsögöknek és más rágcsálóknak készült ételek alapvető összetevőinek egyikét képezik. Ha belegondolunk nem meglepő, mivel a gabonamagok a rágcsálók étrendjének legfontosabb eleme.

Mivel táplálhatom hörcsögömet?

A legegyszerűbb megoldás, melyet a legtöbb hörcsögtulajdonos választ, a különböző magvakból álló kész keverékek megvásárlása. Természetesen semmi akadálya, hogy egy keveréket saját magunk hozzunk létre. Megfelelő magvakat, például kukoricát, búzát, zabot vagy rozst kell beszerezni. Mindig figyeljünk azonban arra, hogy a hörcsögnek adott magvak frissek és szárazak legyenek és természetesen penészmentesek.

Napraforgómag - hörcsögök által imádott csemege

Függetlenül attól, hogy szíriai hörcsögről, roborovszkij-törpehörcsögről, vagy dzsungáriai törpehörcsögről van szó, érdemes tudni, hogy a napraforgómag a kedvenc ételeik közé tartozik.

élelmiszer a hörcsög számára

Diófélék - hörcsögök szeretett csemegéje

A dió, mogyoró vagy földimogyoró nagyon ízlik a hörcsögöknek, ráadásul antioxidánsok, rostok, zsírsavak és fehérjék gazdag forrása.

Gyümölcsök - ízletes és egészséges étel hörcsögnek

Hogyan tápláljam hörcsögömet?

Sajnos a vadon élő hörcsögök nem tudnak túl gyakran gyümölcshöz jutni, amiatt, hogy a természetes környezetükben nem fordul elő olyan gyakran.

Ez nem változtat azon a tényen, hogy nagyon szeretik, így bátran adhatunk kis hörcsögünknek lédús gyümölcsöket, melyek vitaminok és ásványi sók kiváló forrása.

Zöldségek - a hörcsög diétájának fontos összetevői

Ha azt szeretnénk, hogy hörcsögünk étrendje változatosabb legyen, érdemes egy kis uborkával, brokkolival, paprikával, sárgarépával vagy paradicsommal kiegészíteni. Ne adjunk azonban túl sokat egyszerre, mivel a zöldségek és gyümölcsök nagyon gyorsan megromlanak.