Kutyák és macskák

Hogyan szoktassuk le kutyánkat más kutyák iránti agresszióról?

A kutyák agressziójának több oka is lehet. A probléma megoldása szempontjából kulcsfontosságú, hogy meghatározzuk és meghozzuk a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy segíteni tudjunk állatunknak. Mai cikkünkben bemutatjuk, hogyan kell kezelni a kutya agresszióját.

Gyakran előfordul, hogy az ember okozza az agressziót, mivel tévesen értelmezte az állat viselkedését, vagy öntudatlanul nem megfelelő viselkedéseket erősített meg. Nagyon nehéz feltárni ennek az állapotnak az okait. Ehhez alaposan meg kell figyelni az állat viselkedését különböző helyzetekben és meg kell találni azokat a pillanatokat, amikor az állat elkezd izgulni.

A kutya agressziójának legyőzése

Agresszív kutyák esetében jó ötlet egy olyan alternatív módot találni, mely lehetővé teszi a kutya energiájának kiadását. Minden nap 20 percet kell szentelni a kutyával való sétára. Érdemes ezt az időt két 10 perces alkalomra osztani (a kettő között legyen néhány óra szünet).

Jó gyakorlat a kutyával való viaskodás, például egy bot (vagy más tárgy) erős fogása, melyet a kutya megpróbál kitépni. Ez a feladat tartson maximum 10 percig, vagy amíg a kutya meg nem unja. Fontos, hogy négylábú barátunk mindig megnyerje ezt a játékot.

Agresszió kezelése egy kutyában

Hatékony gyakorlásnak számít a kutya hosszú ültetése. Lefekvés előtt (hetente 2 vagy 3 alkalommal) félórás ültetést kell gyakorolni. Ennek a gyakorlatnak köszönhetően a gazda pozíciója megerősítésre kerül, ami nagyon fontos az aggreszióval vívott harc közben.

Hogyan szoktassuk le kutyánkat más kutyák iránti agresszióról?

Azok a kutyák, melyek szeretnek az ugyanahhoz a kutyafajhoz tartozó egyedekre rárontani, általában fejlett harcösztönnel rendelkeznek. Ez a probléma főleg a kutya elkényeztetésében rejlik. A tulajdonosnak ezért el kell érnie, hogy a pozíciója ne legyen megkérdőjelezhető. Ha a kutya a tulajdonost túl gyengének tartja, megpróbálja maga átvenni az irányítást, ami gyakran négylábú barátunk agresszív viselkedésében mutatkozik meg.

Mi a teendő, ha a kutya fajának más képviselőire támad? Rossz ötlet a póráz visszahúzása, mivel ezzel megváltozik a kutya testtartása. Ez nem megfelelő jelet küldd a másik kutya számára. A pórázt lazán kell tartani és igyekezni kell feloldani a helyzetet.