Kutyák és macskák

Hogyan szerezzünk örömöt macskánknak? Válassz neki tökéletes játékok

Leggyakrabban azt feltételezzük, hogy a macskák magányos állatok és a gondozásba vételük során nem nagyon kell majd velük foglalkozni, leszámítva az alapvető szükségletek ellátását, mint például etetés itatás. Ezek az állatok azonban nagyon szeretnek emberek közelében lenni.

Emiatt olyan fontos, hogy mindennap játsszunk legalább egy keveset macskánkkal. Abban az esetben, ha ez a szükséglet nem kerül kielégítésre, a macska viselkedése megváltozhat, melyet nemcsak unalom, hanem stressz is okozhat.

Játékszerek macskáknak

Az állatjátékszerek választéka annyira hatalmas, hogy a gyakorlatban nehéz dönteni. Az állatkereskedések tele vannak macskáknak szánt kiegészítőkkel, melyek nagyon változatosak, mivel minden gyártó megtesz mindent annak érdekében, hogy az ő termékét válasszák. A színek, méretek sokasága, vagy akár a macskamenta illata zavarba hozza még azokat is, akik korábban már elhatározták, hogy mit fognak vásárolni. Érdemes azonban olyan játékszert választani, melynek köszönhetően a kis ragadozó ösztönei stimulálva lesznek.

A macskák ragadozók, ezért a legjobb számukra a rágcsáló, például egér formájú játékszer. A látszattal ellentétben még itt is rengeteg méret, mennyiség és szín közül választhatunk. Ezen felül vannak felhúzható, hangot kiadó, vagy sokszínű függelékkel ellátott játékszerek. Leggyakrabban plüss vagy szizál anyagból készülnek.

Szórakozás egy macskával

Interaktív játékszerek macskáknak

Nehéz olyan macskát találni, mely nem imád labdával játszani. A választék ezen a téren sem fog senkinek csalódást okozni. Nagy, kicsi, plüss, színes vagy fekete-fehér csak egy része annak, ami megvásárolható. Gyakran előfordul, hogy a játékszer belseje egy csengővel vagy csipogóval van ellátva, hogy még jobban fokozza a macska figyelmét.

Játékszerek macskáknak - lézer

Már régóta ismert tény, hogy a macskák szeretik a lézerpontot. Semelyik macska nem lesz képes ellenállni a kísértésnek, hogy ne vadásszon egy folyamatosan mozgó és helyet változtató piros pöttyre. A játék nagyban befolyásolja a macska és a tulajdonos közötti kapcsolatot. A játéknak hála az ember és az állat közötti kapcsolat szorosabbá és erősebbé válik.