Állatbetegségek

AMIKOR A MACSKÁNAK FÁJDALMAI VANNAK - HOGYAN SEGÍTSEK ÉS DIAGNOSZTIZÁLJAM A PROBLÉMA OKÁT?

Érdemes szem előtt tartani, hogy még az állat megfelelő, lelkiismeretes kezelése ellenére is felléphetnek különböző fájdalmak. A fájdalomnak különböző okai lehetnek. Nagyon fontos a macska panaszainak minél gyorsabb felismerése, nehogy később kiderüljön, hogy a hatékony segítségnyújtással már elkéstünk.

Ebből az okból kifolyólag ajánlott a megszokottól eltérő viselkedés gyors észrevétele. Érdemes az alábbi tüneteket megismerni, melyek a leggyakrabban lépnek fel macskák esetében.

MACSKA FÁJDALMAI

Sajnos a macskák nem képesek kommunikálni az emberek számára, hogy fájdalmat éreznek. Fontos tudni, hogy némelyik állattal ellentétben a macskák nem adnak ki fájdalmat jelző hangokat, mely a macskák természetéből adódik. Emiatt az állat gazdájának feladata, hogy figyelmesen felügyelje macskáját és meghozza a megfelelő lépéseket, amint észleli, hogy a macska aggodalomra okot adó viselkedést tanúsít.

MACSKÁK FOG, HAS, TOROKFÁJDALMA

A macskák szenvedését gyakran fizikai sérülés okozza, de belső szervek károsodásából is adódhat. Több esetben a macskáknak a hasa, torka vagy foga fáj. Amennyiben erre kerül sor, több, a megszokottól eltérő viselkedést észlelhetünk a macskáknál, például elszigetelődést, étvágytalanságot, más órákban való étkezést, vagy félelmet amikor simogatni próbáljuk.

Macska fájdalom kezelése

MACSKA FÁJDALMAI - TÜNETEK

A fájdalommal küszködő állatok gyakran nyalogatják a fájdalmas területet, nem szívesen játszanak vagy elveszítik érdeklődésüket az otthonélők iránt. Némelyik esetben agresszív viselkedést is tanúsíthatnak. A legfontosabb az, hogy ilyen esetben a lehető legrövidebb idő alatt állatorvoshoz kell fordulni, aki megfelelően diagnosztizálja az állatot és annak függvényében gyógymódot ajánl.

HOGYAN ENYHÍTSEM A MACSKÁK FÁJDALMÁT?

Emlékezzünk arra, hogy az emberek esetében hatékony fájdalomcsillapítási módszerek macskák esetében nem lesznek hatékonyak, sőt károsak is lehetnek. Emiatt a legjobb megoldás állatorvoshoz fordulni.